Kraków kultura opinie

spis miejsc 1 2 3
opinie

Kraków to miasto kultury. Nasz spis obejmuje 200 krakowskich galerii, teatr贸w, kin, kabaret贸w itd.. Je艣li chcia艂by艣 wyrazi膰 si臋 na temat kt贸rego艣 z nich, wystarczy, 偶e odnajdziesz odpowiedni膮 podstron臋 w naszym serwisie, odnosz膮c膮 si臋 do danego punktu kulturalnego. Tam mo偶esz zamie艣ci膰 sw贸j komentarz i razem z nami tworzy膰 wizerunek takiego miasta, jak Kraków. Czekamy na Wasze opinie!

Konsulat Generalny Ukrainy
Serhii
on 06.04.2019

"Bardzo zly konsulat Ukrainy w Polsce.Oni tam siedza tylko zeby otrzymac swoje pensje,bo nawet w 2015 roku kiedy ja wogole bylem w spiaczkie farmakologicznej i wogole mogl zdechnoc,nic nie zrobil konsul Ukrainy oprocz tego ze prosil tylko L4 u mojego lekarza zeby przyjechala moja mama.Przepraszam ale ten konsul stracil 5 minut,ja wiem bo sam pozniej zrobil taka sama swoje L4 juz dla ojca.Teraz tez nie chce wogole pracowac bo juz tydzien mi nie odpowiadaje na moj e-mail,gdzie pytalem jak glosowac na wyborach prezydenta Ukrainy w Krakowie"

Grupa Teatralna Om
Sylwester
on 31.07.2017

"Do grupy wst膮pi艂em gdy zaczyna艂y si臋 prace nad trzecim spektaklem pt Gorycz. Ja ch艂opak z ma艂ej mie艣ciny wsi膮k艂em w ten Teatr w t膮 atmosfer臋.Grupa sta艂a si臋 w pewnym momencie wa偶niejsza od studi贸w.Wtedy na prze艂omie lat 70/80 teatr studencki by艂 czym艣 innym ni偶 papka podawana oficjalnie. Pami臋tam jak w pewien grudniowy poranek wyjechali艣my do Wroc艂awia na warsztaty do Grotowskiego .Nic nie by艂o nas w stanie od tego odwie艣膰 a okaza艂o si臋 偶e by艂a to niedziela 13 grudnia i tak nie dane mi by艂o pozna膰 pana Grotowskiego. Ale i tak bardzo mi艂o wspominam ca艂膮 grup臋 teatraln膮 . Pozdrawiam Sylwek "

Grupa Teatralna Om
Sylwester
on 30.07.2017

""

Konsulat Generalny Ukrainy
Anna
on 15.05.2017

"ile trzeba czeka膰 na wymian臋 paszportu w konsulacie?"

Grupa Teatralna Om
Bogus艂aw
on 26.02.2017

"By艂em aktorem w l.1977/1978 w grupie OM stworzonej przez Krzysztofa Lipskiego po przerwie po uznanym teatrze Pleonazmus.Nab贸r by艂 og艂oszony plakatowo po mie艣cie.. Powsta艂a r贸wnocze艣nie 2 ga grupa Piotra Szczerskiego . Sala by艂a pod Nowym 炉aczkiem. Nasz OM gra艂 w Warszawie, Kielcach, Koszalinie, Gliwicach... W tym pierwszym sk艂adzie byli znani dzi艣 Krzysztof Gierat ..a Bo偶ena jego 偶ona(u P. Szczerskiego). W grupie by艂a 艣wietna integracja , wsp贸艂praca, atmosfera. Podzed艂em inn膮 drog膮 1978 po nie przyj臋ciu na PWST. Wspania艂y czas w 偶yciu. "

PLSP Nowy Wi艣nicz
Absolwent
on 22.06.2016

"UWAGA - spotkanie absolwent贸w PLSP Nowy Wi艣nicz , kt贸rzy rozpocz臋li edukacj臋 1981 roku a zako艅czyli 1986 roku. Planowane spotkanie klasowe 2016 roku we wrze艣niu ,w艂膮czcie si臋 w organizacj臋 i zapisujcie si臋 na list臋 oraz podajcie sw贸j e-mail jubileusz.plsp@gmail.com"

MDK - Grunwaldzka
Rodzic
on 08.03.2016

"Po kilkuletnim uczestnictwie w zaj臋ciach, dziecko si臋 za艂ama艂o. Rywalizacja i fatalne podej艣cie dw贸ch os贸b prowadz膮cych. "

Konsulat Generalny Ukrainy
natalia
on 26.01.2016

"Czy wie kto艣, czy mo偶na zmieni膰 nazwisko w zagranicznym paszporcie tutaj w Polsce???"

Grupa Teatralna Om
Sylwester Subik
on 08.12.2015

"Po 艣mierci Krzy艣ka ,grupa chyba ju偶 nie istnieje. Je偶eli jest inaczej prosz臋 o info (by艂y aktor) . s-sylwester@tlen.pl"

Dom Aukcyjny Rempex
Clemens
on 09.11.2015

"Dom Aukcyjny Clemens - , malarstwo , antyki, aukcje holenderskie, bezp艂atna wycena, niskie prowizje. www.clemens.pl"

Space Gallery
maciek
on 04.11.2015

"http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/7361963,nie-ma-obrazow-i-pieniedzy,id,t.html"

Konsulat Generalny Ukrainy
Olga
on 06.08.2015

"Jak kto艣 mieszka przez prawie ca艂e swoje 偶ycie w Polsce i nie ma bliskich krewnych na Ukrainie to ma prawo zapomnie膰 j臋zyka i nikt go nie mo偶e os膮dza膰 a tutaj widz臋 偶e w konsulacie czy w ambasadzie siedz膮 i za przeproszeniem pierdz膮 w sto艂ki i nic im si臋 nie chce!Zachow贸j膮 si臋 jak wielcy Panowie i patrza na ciebie z pogard膮! A przecie偶 maja nam pom贸c!"

Zamek Kr贸lewski na Wawelu
Kunegunda
on 11.05.2015

"Badzo dobdze poleciam Mariusz Pudzianowski co do ocenko to mo膰ne dwa na siedem , 2/7"

Konsulat Republiki W臋gierskiej
Robert
on 20.02.2015

"Poni偶ej nowe dane adresowe do Konsulatu: Konsulat Generalny W臋gier w Krakowie Adres: 31-503 Krak贸w, ul. Lubicz 17H Tel.: (+48) 694 374 836 Godziny pracy: poniedza艂ek-czwartek 8.00-16.30, pi膮tek 8.00-14.00 Godziny urz臋dowy konsulatu: wtorek 12.00-16.00, czwartek 9.00-13.00"

Space Gallery
ja
on 09.12.2014

"a teraz wszytkie dziela przepadly i tylko "pani" z-艣 wie gdzie zapodziala dziela hehehe... ciekawe ile osob wykiwano? w tej galerii"

Zesp贸艂 Pie艣ni i Ta艅ca Krakowiacy
Ma艂gorzata
on 29.11.2014

"rok 74-80...to najwspanialszy okres w moim 偶yciu. pozdrawiam wszystkich "Krakowiak贸w" Go艣ka Kaczmarczyk,teraz Urbanowska :-)))"

Konsulat Generalny Ukrainy
valeryi
on 26.06.2014

"kto moze podpowedit estem ukraincem mam szengen wizu hce ehat na tyzden do londyna jak zalatwet w polskoi wizu do londyna ile kosztue zaile zrobat denki jat ktosz podpowe."

Konsulat Generalny Ukrainy
henrykbujak
on 27.12.2013

"Trzymaj si臋 panie Wiktor.Masz POLSKIE szlacheckie korzenie, a to zobowi膮zuje. Polska Ci jeszcze kiedy艣 podzi臋kuje. Nasi rodacy wiele jeszcze nie rozumiej膮, tak jak twoi, a szkoda."

Konsulat Generalny Ukrainy
ViaLegis
on 28.10.2013

"Odno艣nie wyrobienia paszportu w Konsulacie w Krakowie to trzeba mie膰 podstawy i pe艂ny komplet dokument贸w. Jak kto艣 ma jakie艣 pytania to prosze kierowa膰 mi na e-mail: vialegis@usa.com"

Konsulat Generalny Ukrainy
natalia
on 14.10.2013

"czy mozna wymienic ukrainski paszport w Konsulacie Generalnym Ukrainy? czy musze jechac na ukraine? prosze o pomoc"

Konsulat Generalny Ukrainy
Robert
on 24.11.2012

"Jestem Polakiem. Chcia艂bym uzyska膰 ukrai艅skie obywatelstwo. Nie mam 偶adnych korzeni z tego kraju, ale chcia艂bym prowadzi膰 interesy na Ukrainie. Czy mimo zakazu posiadania 2 obywatelstwa w tym kraju mog臋 je uzyska膰 bez zrzekania si臋 polskiego?"

Konsulat Generalny Ukrainy
henrykbujak
on 27.10.2012

"Trzymaj si臋 pan Wiktorze i zwyci臋偶aj, mo偶e dzi臋ki panu Polak z Ukrai艅cem jako艣 si臋 dogadaj膮 i nie patrz si臋 pan na cymba艂贸w, kt贸rzy panu szkodz膮."

Teatr Zale偶ny
Mariusz
on 21.10.2012

"Doskona艂y"

Konsulat Generalny Ukrainy
lenka
on 01.10.2012

"od 05.2012 otda艂am poszport na przedulzenie i do dis nie jest zrobiony. co oni tam robi膮? robi膮 wyg艂膮d 偶e cos robi膮, telefony odbieraj膮. od 4-ch miesiecy slysze to samo, zadzwo艅 pani jutro. nikt nic nie wije , balagan. "

Konsulat Generalny Ukrainy
ANUSH
on 26.09.2012

"WITAM SERDECZNIE!!! JESTEM OBYWATELKA UKRAINY, MIESZKAM PONAD 10 LAT W POLSCE I MAM TAKI SAM PROBLEM CO PANI NATALIA KMIECIK (MAM PRZETERMINOWANY PASZPORT I TEZ CHCIALAM W POLSCE W KRAKOWIE WYROBIC NOWY). PO ROZMOWIE TELEFONICZNEJ OKAZALO SIE ZE NIE MOGE :( ( CHOCIAZ MOJA KREWNA JESZCZE W TYM ROKU W MARCU DOSTALA NOWY PASZPORT). NIE ROZUMIEM PO CO WOGOLE KONSULAT GENERALNY UKRAINY W POLSCE JEZELI OBYWATEL NIE MOZE ZALATWIC TAKICH SPRAW??? NAWET DOSTALAM NADANIE OBYWATELSTWA POLSKIEGO Z UZALEZNIENIEM - MUSZE ZRZEC SIE OBYWATELSTWA UKR - TA SPRAWE KONSULAT TEZ NIE CHCE ZALATWIC. WYJAZD NA UKRAINE I ZALTWIANIE TYCH SPRAW ZWIAZANY JEST DUZYMI KOSHTAMI. TRZEBA MIEC TEZ CZAS... CO MAM ROBIC???? CZY JEST INNE WYJSCIE??? DLACZEGO KONSULAT GENERALNY UKRAINY NIE CHCE POMOC??? BEDE WDZIECZNA JEZELI KTOS SIE ODEZWI."