Kraków kultura opinie

spis miejsc 1 2 3
opinie

Kraków to miasto kultury. Nasz spis obejmuje 200 krakowskich galerii, teatrów, kin, kabaretów itd.. Jeśli chciałbyś wyrazić się na temat któregoś z nich, wystarczy, że odnajdziesz odpowiednią podstronę w naszym serwisie, odnoszącą się do danego punktu kulturalnego. Tam możesz zamieścić swój komentarz i razem z nami tworzyć wizerunek takiego miasta, jak Kraków. Czekamy na Wasze opinie!

Grupa Teatralna Om
Sylwester
on 30.07.2017

""

Konsulat Generalny Ukrainy
Anna
on 15.05.2017

"ile trzeba czekać na wymianę paszportu w konsulacie?"

Grupa Teatralna Om
Bogusław
on 26.02.2017

"Byłem aktorem w l.1977/1978 w grupie OM stworzonej przez Krzysztofa Lipskiego po przerwie po uznanym teatrze Pleonazmus.Nabór był ogłoszony plakatowo po mieście.. Powstała równocześnie 2 ga grupa Piotra Szczerskiego . Sala była pod Nowym Żaczkiem. Nasz OM grał w Warszawie, Kielcach, Koszalinie, Gliwicach... W tym pierwszym składzie byli znani dziś Krzysztof Gierat ..a Bożena jego żona(u P. Szczerskiego). W grupie była świetna integracja , współpraca, atmosfera. Podzedłem inną drogą 1978 po nie przyjęciu na PWST. Wspaniały czas w życiu. "

PLSP Nowy Wiśnicz
Absolwent
on 22.06.2016

"UWAGA - spotkanie absolwentów PLSP Nowy Wiśnicz , którzy rozpoczęli edukację 1981 roku a zakończyli 1986 roku. Planowane spotkanie klasowe 2016 roku we wrześniu ,włączcie się w organizację i zapisujcie się na listę oraz podajcie swój e-mail jubileusz.plsp@gmail.com"

MDK - Grunwaldzka
Rodzic
on 08.03.2016

"Po kilkuletnim uczestnictwie w zajęciach, dziecko się załamało. Rywalizacja i fatalne podejście dwóch osób prowadzących. "

Konsulat Generalny Ukrainy
natalia
on 26.01.2016

"Czy wie ktoś, czy można zmienić nazwisko w zagranicznym paszporcie tutaj w Polsce???"

Grupa Teatralna Om
Sylwester Subik
on 08.12.2015

"Po śmierci Krzyśka ,grupa chyba już nie istnieje. Jeżeli jest inaczej proszę o info (były aktor) . s-sylwester@tlen.pl"

Dom Aukcyjny Rempex
Clemens
on 09.11.2015

"Dom Aukcyjny Clemens - , malarstwo , antyki, aukcje holenderskie, bezpłatna wycena, niskie prowizje. www.clemens.pl"

Space Gallery
maciek
on 04.11.2015

"http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/7361963,nie-ma-obrazow-i-pieniedzy,id,t.html"

Konsulat Generalny Ukrainy
Olga
on 06.08.2015

"Jak ktoś mieszka przez prawie całe swoje życie w Polsce i nie ma bliskich krewnych na Ukrainie to ma prawo zapomnieć języka i nikt go nie może osądzać a tutaj widzę że w konsulacie czy w ambasadzie siedzą i za przeproszeniem pierdzą w stołki i nic im się nie chce!Zachowóją się jak wielcy Panowie i patrza na ciebie z pogardą! A przecież maja nam pomóc!"

Zamek Królewski na Wawelu
Kunegunda
on 11.05.2015

"Badzo dobdze poleciam Mariusz Pudzianowski co do ocenko to moćne dwa na siedem , 2/7"

Konsulat Republiki Węgierskiej
Robert
on 20.02.2015

"Poniżej nowe dane adresowe do Konsulatu: Konsulat Generalny Węgier w Krakowie Adres: 31-503 Kraków, ul. Lubicz 17H Tel.: (+48) 694 374 836 Godziny pracy: poniedzałek-czwartek 8.00-16.30, piątek 8.00-14.00 Godziny urzędowy konsulatu: wtorek 12.00-16.00, czwartek 9.00-13.00"

Space Gallery
ja
on 09.12.2014

"a teraz wszytkie dziela przepadly i tylko "pani" z-ś wie gdzie zapodziala dziela hehehe... ciekawe ile osob wykiwano? w tej galerii"

Zespół Pieśni i Tańca Krakowiacy
Małgorzata
on 29.11.2014

"rok 74-80...to najwspanialszy okres w moim życiu. pozdrawiam wszystkich "Krakowiaków" Gośka Kaczmarczyk,teraz Urbanowska :-)))"

Konsulat Generalny Ukrainy
valeryi
on 26.06.2014

"kto moze podpowedit estem ukraincem mam szengen wizu hce ehat na tyzden do londyna jak zalatwet w polskoi wizu do londyna ile kosztue zaile zrobat denki jat ktosz podpowe."

Konsulat Generalny Ukrainy
henrykbujak
on 27.12.2013

"Trzymaj się panie Wiktor.Masz POLSKIE szlacheckie korzenie, a to zobowiązuje. Polska Ci jeszcze kiedyś podziękuje. Nasi rodacy wiele jeszcze nie rozumieją, tak jak twoi, a szkoda."

Konsulat Generalny Ukrainy
ViaLegis
on 28.10.2013

"Odnośnie wyrobienia paszportu w Konsulacie w Krakowie to trzeba mieć podstawy i pełny komplet dokumentów. Jak ktoś ma jakieś pytania to prosze kierować mi na e-mail: vialegis@usa.com"

Konsulat Generalny Ukrainy
natalia
on 14.10.2013

"czy mozna wymienic ukrainski paszport w Konsulacie Generalnym Ukrainy? czy musze jechac na ukraine? prosze o pomoc"

Konsulat Generalny Ukrainy
Robert
on 24.11.2012

"Jestem Polakiem. Chciałbym uzyskać ukraińskie obywatelstwo. Nie mam żadnych korzeni z tego kraju, ale chciałbym prowadzić interesy na Ukrainie. Czy mimo zakazu posiadania 2 obywatelstwa w tym kraju mogę je uzyskać bez zrzekania się polskiego?"

Konsulat Generalny Ukrainy
henrykbujak
on 27.10.2012

"Trzymaj się pan Wiktorze i zwyciężaj, może dzięki panu Polak z Ukraińcem jakoś się dogadają i nie patrz się pan na cymbałów, którzy panu szkodzą."

Teatr Zależny
Mariusz
on 21.10.2012

"Doskonały"

Konsulat Generalny Ukrainy
lenka
on 01.10.2012

"od 05.2012 otdałam poszport na przedulzenie i do dis nie jest zrobiony. co oni tam robią? robią wygłąd że cos robią, telefony odbierają. od 4-ch miesiecy slysze to samo, zadzwoń pani jutro. nikt nic nie wije , balagan. "

Konsulat Generalny Ukrainy
ANUSH
on 26.09.2012

"WITAM SERDECZNIE!!! JESTEM OBYWATELKA UKRAINY, MIESZKAM PONAD 10 LAT W POLSCE I MAM TAKI SAM PROBLEM CO PANI NATALIA KMIECIK (MAM PRZETERMINOWANY PASZPORT I TEZ CHCIALAM W POLSCE W KRAKOWIE WYROBIC NOWY). PO ROZMOWIE TELEFONICZNEJ OKAZALO SIE ZE NIE MOGE :( ( CHOCIAZ MOJA KREWNA JESZCZE W TYM ROKU W MARCU DOSTALA NOWY PASZPORT). NIE ROZUMIEM PO CO WOGOLE KONSULAT GENERALNY UKRAINY W POLSCE JEZELI OBYWATEL NIE MOZE ZALATWIC TAKICH SPRAW??? NAWET DOSTALAM NADANIE OBYWATELSTWA POLSKIEGO Z UZALEZNIENIEM - MUSZE ZRZEC SIE OBYWATELSTWA UKR - TA SPRAWE KONSULAT TEZ NIE CHCE ZALATWIC. WYJAZD NA UKRAINE I ZALTWIANIE TYCH SPRAW ZWIAZANY JEST DUZYMI KOSHTAMI. TRZEBA MIEC TEZ CZAS... CO MAM ROBIC???? CZY JEST INNE WYJSCIE??? DLACZEGO KONSULAT GENERALNY UKRAINY NIE CHCE POMOC??? BEDE WDZIECZNA JEZELI KTOS SIE ODEZWI."

Konsulat Generalny Ukrainy
Natalia Kmiecik
on 07.09.2012

"BYŁĄM DZIŚ W KONSULACIE,NAWET NIE WIEM,Z KIM ROZMAWIAŁAM,ALE NIE SPODOBAŁA MI SIE TA ROZMOWA.Otóż,mam przeterminowany paszport,chciałam tu,w Polsce wyrobić nowy,ale okazało się,że muszę to zrobić na Ukrainie.Niestety,nie mam takiej możliwości,ponieważ pracuję,mam dwoje małych dzieci,nie dam rady wyjechać na Ukrainę i czekać tam na nowy paszport,bo stracę pracę,NIE BEDZIE KOMU ZAOPIEKOWAĆ SIĘ DZIEĆMI(MĄŻ,POLAK,TEŻ PRACUJĘ). fACET w okienku za długo ze mną nie dyskutował-nie da się inaczej,i koniec. I co ja mam zrobić w tej sytuacji??? MOŻE JEDNAK JEST JAKIEŚ WYJŚCIE??? mam tu pobyt stały,piszę po polsku,bo nie mam ukr. klawiatury:))"

Centrum Społeczności Żydowskiej
Богдаl
on 02.09.2012

"ПРОЕКТ «ВОЗРОЖДЕНИЕ ИСТОРИЧЕСКОЙ ПАМЯТИ ХОДОРОВА» «История Ходоровской синагоги» Приглашаем Вас принять участие в организации и проведении дня памяти посвященной Ходоровской синагоги. Цель проведения проекта- сохранение и восстановление исторической памяти и памятника духовного и культурного наследия города Ходорова, Львовской области, Украина. Сохранение самого главного — человеческой истории. Задачи проекта – отмена решения городского совета по передаче исторического места частному лицу. Приведение исторического места в должный порядок, установка мемориальной доски и памятного знака на месте синагоги. Программа проекта – открытие фотовыставки по материалам музея еврейской диаспоры в Израиле. Исторический доклад. Проведение поминальной службы. Для осуществления этого проекта требуется Ваша помощь – предоставление любых печатных и фото материалов касающихся Ходоровской синагоги и еврейской общины города Ходорова. Информация о людях, которые были похоронены на кладбище рядом с синагогой. Проведение исторического доклада. Проведение религиозной службы по погибшим. Приглашаем Вас на наше мероприятие, которое состоится 9 сентября 2012 года в 12-00, детский сквер на улице Богдана Хмельницкого, в городе Ходорове, Львовской области Украина. Среди участников – видные деятели Украины, России и Израиля. С вопросами и предложениями обращаться к руководителю проекта Богдану Кулинскому. +38-098-276-98-14 bogdan.kulinskij@mail.ru "